Lijsten en ornamenten

Als Stukadoor uit Gouda heeft Rob van Dam 30 jaar ervaring op gebouwd in stukwerk en pleisterwerk. Met een scherp oog voor detail zorgen wij ervoor dat elke klus boven verwachting wordt volbracht.

Lijsten en Ornamenten

Iedereen kent ze natuurlijk wel de prachtige lijsten en ornamenten of plafondplinten die aan de plafonds en muren zitten in een oud grachtenpand. Deze karakteristieke elementen voor op een plafond
of muur kunnen nu ook bij u thuis geplaatst worden! Leest u hier alles over de kosten van het laten plaatsen van lijsten of plafondplinten op uw nieuwe stucwerk en de juiste werkwijze. Als de ondergrond niet vlak genoeg is zullen de lijsten met het aandrukken op de ondergrond breken en zo heb je weer heel veel reparatie werk.

Plafondplint

Een platte plint of ook wel een (Joods plint) genoemd geeft net even dat beetje extra aan een plafond mee. Een plint van gips die strak langs de randen van het gehele plafond worden geplaatst
worden met de hand aangebracht. Door het aanbrengen van een RVS profiel 12 tot 15 cm vanaf de wanden krijgt u een mooi opstaand randje van 6 mm dikte. Wilt u de opstaande rand van de plint hoger hebben dan is dit uiteraard geen probleem.

Ornamenten plafond

Ornamenten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een ornament wordt veelal op het plafond geplaatst met een speciale lijm mortel (gips). Ook hier geld dat de ondergrond zeer vlak moet wezen wil je deze werkzaamheden goed kunnen uitvoeren. Je moet er toch niet aan denken dat zo een ornament in een keer op de grond ligt!! Daarom controleren wij de ondergronden van te voren of ze draagkrachtig genoeg zijn.

Bekijk enkele voorbeelden van ons werk:

Lees meer over onze andere pleisterwerk specialiteiten: